Katri-Mari Ruonala

Alexander-tekniikka on ollut viitekehykseni tarkastella ihmisenä olemista viimeiset 25 vuotta. Tutkimukset syvenevät vuosi vuodelta ja sinnikkyyteni kasvaa; intohimoni on etsiä ihmisenä olemisen syvempää olemusta. Se ei ole pikamatka; se on elämänmittainen oppimisprosessi.

Mihin itse tarvitsen Alexander-tekniikkaa? Palatakseni aina uudestaan kohti nyt-hetkeä, kohti minän teeskentelemättömyyttä ja olemisen tuoreutta. Rauhoittuakseni ja ollakseni luottavainen. Mitä kiihkeämmäksi yhteiskunta ympärillämme villiintyy, sen tiukemmin pidän kiinni viisaudesta, jota Alexander-tekniikalla on meille tarjottavana.

******

Opiskelin Alexander-tekniikan opettajaksi 2000-2002 Belgiassa (Alexander Technique Centre) ja Alexander-tekniikan jatko-opinnot Pariisissa 2012-2013 (L'école Technique FM Alexander de Paris).

Tällä hetkellä opetan yksityisoppilaiden lisäksi tulevia opettajia Tampereen Alexander-koulussa sekä Michelle Desonain johtamassa Centre Alexander -koulussa Brysselissä.

Taustaltani olen puheviestinnän, esiintymistaitojen ja äänenkäytön opettaja (FM). Kuulun Alexander-tekniikan yhdistyksiin Suomessa (Finstat) Belgiassa (Aefmat)) ja Englannissa (Stat). Opetuskieleni ovat suomi, englanti ja ranska.